Bristol, dit och tillbaka igen

Var i helgen i Bristol. Efter lång bussresa möttes vi på Bristol busstation av Ross föräldrar som skjutsade oss hem till ett par av Ross vänner. Dessa två vänner hade fest och vi var inbjudna. Det var timtal av umgänge innan Ross runt klockan 1-2 nästan stupade av trötthet (han hade gått upp vid 4 tiden på morgonen) och jag kände mig också trött. Vi tog en taxi hem till Ross föräldrar. Dagen därpå spenderade vi med att mestadels sitta i solen och prata med Ross familj. Vi fick också brittisk söndagsmiddag, en mysig tradition. Finns det i Sverige?

På måndagen åkte vi hem, jag och Ross gick ut och åt pubbmiddag och hyrde sedan ett par filmer att se med kompisarna; den animerade filmen Nine och svenska filmen Män som hatar kvinnor. Båda filmerna var fantastiska.

Igår, tisdags, tog jag mig tillbaka till min lägenhet bara för att upptäcka att min toalett ännu inte har blivit reparerad. Jag ringde och klagade, men vet inte om det hjälpte. Får se hur det går idag.

Nu ska jag iväg på äventyr till Nottingham.  Äventyret i fråga är dock inte såmycket äventyr Jag ska åka dit ör att fixa mitt Natural Insurance Nummer.


3 intervjun

Min toalett läcker… Det droppar från röret på toalettens baksida, som tur är ska det bli fixat under helgen medan jag ändåska vara i Bristol. Jag och Ross ska åka till Bristolför att hälsa på hans familj oc vänner under helge, vi är tillbaka i Derby på måndag. På måndag får jag även veta hur det gick för mig under dagens intervju med GameStation. Jag har redan fått ett nej från McDonalds, känns inte bra. Är tydligen inte tillräckligt bra för McDonalds…


Intervju efter intervju

Två intervjuer på två dagar, rätt bra jobbat tycker jag. Imorgon har jag ännu en jobbintervju. Min första intervju var i tisdags. Jobbet intervjun gällde är i en i Derby välkänd pubb/restaurang. Pubben heter Varsity och har framtill 9 på kvällen matservering och bar, efter 9 är det bara bar som gäller. Jaglämnade in mitt CV i måndags och blev direktgiven en tid för intervju. Personalen är trevlig och intervjun gick som på räls. Trotts stor nervositet innan var det lätt att slappna av under själva intervjun. Jag fickfrågor rörande mina intressen, ambitioner, åsikter om Varsity och vart jag vanligtvis går med vänner under utekvällar.  Vid intervjuns slut bad managern mig att komma in någon kväll och se hur de arbetar. Jag får veta intervjuns resultat någon gång under nästa vecka.

Igår var jag på intervju hos McDonalds. Än en gång tycker jag det gick bra. Frågorna rörde även denna gång intressen, ambitioner och så vidare. Den här gången blev jag informerad om att managern skulle prata med sin schemaläggare och att hon skulle återkomma till mig på fredag.  På fredag har jag även min tredje intervju, denna gång med tv-spels affären Game Station. Det här är jobbet jag helst vill ha. Jag tror att jag skulle föredra dagtidsjobb före kvällsjobb (bar) och snabbmatsjobb. Dessutom kommer jag att fåvara omgiven av saker jag älskar: spel. Det är bara att hålla i tummarna. Annars har jag ett antal andra jobb som jag lämnat in CV för.


National Insurance Number

Wow, det är mycket lättare att söka jobb här i Derby än i Stockholm. Har en intervju för ett barjobb imorgon och en intervju för ett McDonaldsjobb på onsdag. Jag har även lyckats dela ut mitt CV till ett flertal affärer.  Ända krånglet är att jag behöver skaffa ett National Insurance Number av lön och skatteskäl. Som EU-medborgare har jag samma arbetsrättigheter i England som alla engelsmän, men för att fåmin lön behöver jag ett National Insurance Number, britterna får detta när de fyller 16 år. Jag har bokat tid för en intervju jag måste genomgå för att få numret, men intervjun tar inte plats förrän den 25e. Det är bara att hoppas att mina potentiella arbetsgivare tycker att det är okej att vänta till dess med min lön.


Jobbletande och regn

Jag har nu vari i England en vecka. Jag har knappt spenderat någon tid i min lilla lägenhet och den känns inte som mitt hem än.  Jag har knappt något på väggarna än. Jag tänker försöka måla mina egna tavlor till väggarna.  Jag tänker även skaffa en ordentlig skärm och ett PS3, men inte förrän jag fått jobb.  Jag vill inte spendera pengar förrän jag har någon form av inkomst. Jag har börjat söka jobb, men tycker det är svårt. Jag är inte direkt kräsen när det gäller jobb, det kan jag inte heller vara. Har man inte arbetslivserfarenhet får man ta vad man kan. Jag har dock en sak jag vägrar; telefonförsäljning.

Dränktes igår av plötsligt regn, kraftigt regn. På någon minut var jag genomblöt och det var även Ross.  Stackars Ross mobiltelefon överlevde inte skuren, simkortsläsaren i mobilen är nu körd. Tur att mobilen är försäkrad…


Och så var jag tillbaka igen

Nu är jag tillbaka i England igen och det är dags för bloggandet att tas upp ordentligt. Jag har idag fixat internet till min lilla lägenhet. :)

I fredags morse steg jag upp vid femtiden för att hinna med mitt flyg med god marginal. Jag hann med flyget och tåget efter det. Vid halv två anlände jag i Derby, tog bussen till centrum och promenerade sista biten till kontoret för firman jag hyr lägenhet av.  Det var tungt och svettigt, armarna kändes som bly. Jag fick i alla fall min nyckel och började färden mot min nya bostad, även denna färd var tung och svettig. Lägenheten jag tillsist kom till var till att börja med en besvikelse, så liten och tom. när jag väl packat upp ordentligt blev det genast mycket bättre, men det orkade jag inte göra på en gång. Magen skrek efter lunch och jag följde dess skrik och promenerade in till centrum, panini med mozzarella och peperoni på ett litet kafé mm… Sedan träffade jag Ross igen efter att han slutat jobbet och på kvällen träffade vi ett par kompisar. Jag stupade snabbt när det var läggdags. Nästa dag var det dags för införskaffning av saker till lägenheten, köksredskap och sådant. Sedan dess har lägenheten blivit mycket mysigare, men väggarna är lite kala.  Det är bara att sätta igång med att piffa upp stället lite.

Mitt lilla skrivbord

Sängen

Köksvrån

Dusch

Toalett


Hejdå kära Sverige

Sommaren lider mot sitt slut, eller nej, Sverigetiden lider mot sitt slut. Det känns lite som att sommaren är slut nu när jag ska tillbaka till Derby, men det är ju nästan en hel månad kvar innan sommaren tar slut och ännu en till månad innan pluggandet sätter igång. Jag åker tillbaka delvis för att jag saknar Ross, delvis för att flytta in ordentligt och delvis för att söka jobb. Nu på sista dagen innan avfärd har jag träffat en kompis jag inte sett på år och dar (1 år och en sommar),  umgåtts med familj och packat. Jag får max ta ha ett handbagage på 8 kg och 2 incheckade väskar på 23 kg vardera. Detta innebar viss omstuvning av väskorna för att rätta till vikten.

Flyget går tidigt imorgon. Boarding sker vid 07.30 och avgång vid 07.55. När jag anländer på Heathrow har jag ett par timmar på mig att ta mig till St. Pancras tågstation för att hinna med mitt tåg till Derby. I derby ska jag hämta ut nyckel och flytta in mina saker i min nya enrumslägenhet (kök och sovrum i samma rum). Ross blir det av att träffa efter kl 16 då han blir klar med jobbet. Sedan får man se vad som händer med dagen.

Hejdå kära Sverige, sommaren har varit ljuv. Vi ses till jul.


RSS 2.0