Ett nyttigare liv

Okej, nu har terminen äntligen börjat, vanliga föreläsningar sätter igång nästa vecka. Jag kan knappt bärga mig, jag ser fram emot att få lära mig mer.  Mer tecknande och mer datorlekande är vad jag vill ha och kommer få.

Idag pallrade jag mig iväg till närmsta simhall för att simma bort ryggont och lathet.  Tack vare mitt studentkort fick jag rabatt; billigt, nyttigt och roligt. Simning är en bra aktivitet om man inte är så förtjust i jogging, men fortfarande vill ha ett billigt sätt att hålla sig i form. Det är också ett bra sätt att rehabilitera sig. Mitt ryggont har ny minskat ordentligt och jag har en kompis här som för ett år sedan skadade sina lungor (hon har fortfarande vissa bekymmer), hon blev tipsad av sin läkare om att simma för att återuppbygga viss muskulatur. Studenter har ofta dålig kost och rör sig för lite, därför har jag många vänner som tycks bli sjuka var och varannan minut (dryckeskulturen bland studenter hjälper nog inte). Många av dem har bestämt sig för att denna termin äta bättre och röra sig mer. Simning är definitivt ett bra sätt att röra sig på. De flesta har badkläder så ingen extra utrustning behövs. Medan man simmar känner man inte samma trötthet man känner medan man springer (gäller i alla fall för mig) och man arbetar med hela kroppen, inte bara en del.


Dator, dö inte

Jag satt där framför min bärbara dator och surfade runt på nätet, plötsligt dök ett felmeddelande upp, ett felmeddelande med ett förfärligt meddelande. Min dator hade drabbats av ett virus, ett trojanskt virus. Panik, panik och ännu mer panik, en vecka utan laptop, förtvivlan över filer som kunnat gå förlorade innan jag fann en lösning. Idag såg jag till att köpa en extern hårddisk att lägga mina filer på (en extern hårddisk var någonting jag behövde hursomhelst). Efter att ha överfört mina filer följde jag instruktioner hämtade från internet för att återställa min dator till originaltillstånd. Datorn startade och allt var bra, men för säkerhets skull körde jag en systemåterställning till den 15 augusti . Mitt virusprogram fungerade inte, men efter en åternerladdning av programmet var allt väl igen. Nu har jag min dator och allt är väl igen.

Under helgen var jag återigen i Bristol, denna gång för att fira Ross födelsedag. Efter ett par kvällar ute i Bristol och Ross födelsedag var det dags att återvända till Derby och väntan på att föreläsningarna ska börja igen.


Fält, fält och flera fält

En vecka sen senaste inlägget och inte mycket har hänt. Jag har spenderat det mesta av min tid med Ross och de få av mina vänner som är i Derby för tillfället. Mycket tid har spenderats framför Ross TV, men igår blev det variation i tillvaron. Vädret var vackert, solen sken och himlen var blå. Jag Ross och en kompis tog en promenad i den närliggande parken, doppade fötterna i vattendraget som rinner genom Derby (inte en flod, men inte en bäck heller) och åt glass. Vi fortsatte promenaden i en slumpad riktning och hamnade… mitt i ingenstans. Plötsligt var vi omgivna av fält, staden var borta. Inga förorter, ingen varning om att här tar stad slut och vischan börjar. Vi promenerad tills vi kom till en liten ”by”, lite väl nära Derby för att vara en helt ny ort. Vi letad oss till ett hotell med en pubb öppen för allmänheten och drack ett glas öl innan vi påbörjade resan hemåt, med buss… Inte långt efter att vi klev på bussen var vi tillbaka inne i Derby.

Senare på vällen gick vi på gratis filmvisning. Ett antal amatörkortfilmer visades, en del bättre än andra. Gratis nöje är bra nöje.

 


RSS 2.0