This is Halloween!

Halloween: en ursäkt för barn och vuxna att klä ut sig, äta godis och ha det skoj. Som liten klädde jag ut mig och gick ut och knackade dörr (bus eller godis?). I år klädde jag ut mig och gick på fest, 2 gånger denna vecka. Den första festen var i tisdags hemma hos en av Ross kurskamrater och jag fick öra om det i sista stund. Med lite hjälp fixade jag dock en passande utklädnad: död. Jag är mycket imponerad av hur min kompis sminkade mig. Den andra festen tog plats igår hemma hos några vänner.  Denna fest var jag beredd på och hade tid att fixa en genomtänkt utklädnad. Efter att ha köpt ett billigt lakan, vit ansiktsfärg och en plastlie hade jag allt jag behövde för att klä ut mig till Döden. Det tog lite pyssel att få lakanet att bli en passande kåpa. Kåpan i kombination med ansiktsfärgen gav bättre resultat än väntat, jag såg tydligen läskig ut.

 

 

Igår hände även annat än en halloweenfest: min första arbetsdag. Jag arbetade fyra timmar och nästa lördag har jag mitt andra skift. Jag var satt på att hjälpa kunder ute i affären och se till att det såg snyggt ut eftersom jag inte har fått någon kassaträning än. Jag hade faktiskt rätt roligt, men det kan bero på arbetskamraterna som var mycket trevliga.

I fredags var jag i Nottingham för att gå på spelfestival. Den var mindre än jag väntat mig, men fortfarande intressant. Jag vet nu en hel del om Xbox Kinect (Xbox rörelsekontrollsystem).


Oktoberstress och avkoppling

Oj vad tiden går. Mitten av oktober har passerats och Halloween närmar sig. Jag har haft fullt upp med pluggande och vänner. Jag har för tillfället 3 projekt rullande. I ämnet Applied Game Art Development håller jag för tillfället på med ett grupparbete som går ut på att designa ett spel (utan programmeringsdelen), jag har fått äran att designa karaktärerna för vår lilla spelidé. I Games Design and Modelling håller jag på att skapa en annan karaktär och i Professional Studies for Games Artists 2 håller jag på med ännu ett grupparbete som går ut på att hitta på ett spel (men här är fokusen inte på det grafiska) där jag är satt på karaktärsdesign. Anledningen att jag har sådan fokus på karaktärer är för att det är karaktärer jag är mest intresserad av. Jag har spenderat mycket tid på att forska kring möjliga och rimliga designer. Jag har även skissat, presenterat och skrivit i projektbloggar osv. För att ha något att roa mig med i min lägenhet bortsett från pluggande så skaffade jag mig att PS3, begagnat, men ändå tillräckligt dyrt för att få bli årets stora köp, inga andra dyra manicker på ett bra tag.

Jag har äntligen fått jobb. Jag är tillfälligt anställd i affären Gamestation. Jag har inget bestämt antal timmar, men det borde bli några timmar i veckan åtminstone.  Min första lön kommer den 5e november.


Inte fullt så ledig

Många har undrat hur det kommer sig att jag har så mycket tid ledig, sanningen är den att jag inte har den tiden ledig. Jag läser ett flertal kurser samtidigt och har i varje kurs runt tre timmar schemalagda föreläsningar. Kanske inte så mycket föreläsningstid, men utöver den schemalagda tiden förväntas vi spendera 9 timmar till per kurs på studier. För tillfället läser jag 4 kurser, vilket ger mig 12 timmar schemalagd tid och 36 timmar icke schemalagd tid vilket ger mig 48 timmars studier per vecka. Och längden på loven? Jag förväntas studera under det mesta av dem. Nu låter det inte som om jag har fullt lika mycket ledigt längre, eller hur?

 


Kärlekstrams

Igår firade jag och Ross vår ettårsdag tillsammans. Ett år sedan vi startade vårt förhållande, en viktig dag. Vi hade båda föreläsningar på morgonen, men resten av dagen spenderade vi tillsammans. Vi promenerade in till centrum där Ross hade en överraskning. Han tog mig till en nallebjörnsaffär. Jag fick välja min egen nallebjörn, hur mjuk den skulle vara och döpa den.  Mitt val var en krammjuk panda jag döpte Bumblebear, väldigt söt. Min present till Ross var en Zippo tändare, om han ändå ska röka är det lika bra att han har en ordentlig tändare. Inne i centrum såg vi även till att fika och promenera runt hand i hand. På kvällen klädde vi upp oss och gick ut för att äta mat på en fransk restaurang. Allt var romantiskt och mysigt, så som det ska vara.


RSS 2.0