Ojojoj...klumpigt...

För första gången i mitt liv har jag vart på akuten. Jag tyckte inte egentligen att det var så väldigt akut, men efter att ha ringt till universitetets sjukhusdel och blivit tillsagd att åka till akuten var det bara att bita i det sura äpplet. Jag har hört om folk som suttit på akuten i timtal innan de blivit tillsedda, och om folk som åker in med problem som inte är akuta över huvudtaget.

Så vad var det för skada jag dragit på mig? Stekpanna… på låret… medan jag höll på att steka korv… Runt tio/halv elva på förmiddagen kände jag mig som en snäll flickvän och bestämde mig för att laga mig själv och Ross frukost i form av en korv och ägg macka var. Det hela började bra, men just som jag var klar med att steka upp korvarna lyckades jag välta stekpannan från spisen, med korvar och stekfett fortfarande i. Jag fångade stekpannan, med låret. Stekpannan nästan studsade från mitt ben. Jag var hemma hos Ross och hans huskamrat var snabb med att leta fram något kallt att trycka mot låret (frysta grönsaker). Ross lagade det sista av min frukost medan jag satt och kände mig lite klumpig. När jag kollade hur mitt lår såg ut under grönsakerna hade jag ett stort rött område på framsidan av låret med en spräckt blåsa och lite bubblig hud. Runt en och en halv timme efter min lilla olycka bestämdes det att jag borde ringa en doktor för att kolla vad jag borde göra och blev tillsagd att åka till akuten och få min skada tillsedd. Satte gladpack över skadan och gav mig av till akuten. Jag spenderade ett par timmar på akuten, fick det tillsett och det visade sig vara en ytlig brännskada. Jag ska få det kollat igen om ett par dagar, men allt är väl.


Det går alltid att plugga mer...

Long time no see… Det var ett tag sedan jag sist bloggade. Det har ändå inte hänt särskilt mycket. Jag har spenderat det mesta av min tid med att vara dänkt i pluggande. Andra universitetsåret är mycket tyngre än första. Jag har räknat ut att jag förra veckan pluggade i över 50 timmar (föreläsningar medräknade), men det var på grund av att jag hade två inlämningar. Den här veckan tänkte jag satsa på 40 timmars pluggande, en full arbetsvecka. Problemet med att vara student är att alla de där reglerna gällande en arbetsveckas längd inte tycks gälla, det går väldigt upp och ner hur mycket arbete som krävs. Ibland räcker det med att bara gå på föreläsningar och plugga några timmar utanför, ibland krävs natt och dag plugg. Ett annat problem är pauser och mat. Om jag sitter hemma och plugga får jag mycket mindre gjort, delvis på grund av att min bärbara dator inte klarar alla program jag behöver men till stor del av att det är så lätt att ta för många pauser. Nackdelen med att plugga på universitetet är att jag ibland helt glömmer pauser, inklusive matpauser. Det har hänt ganska ofta att jag glömmer bort att äta lunch, inte bra… Jag har åtminstone fått betalt för mitt slit, jag fick i fredags mitt betyg på en inlämning jag gjorde i slutet av förra terminen: A-. Förhoppningsvis blir det mitt betyg i hela den kursen.

En fördel med att vara student är att man träffar många nya vänner och ens nya vänner har vänner. Ens bekantskapskrets växer och växer. I helgen var Ross kompis Ally och hälsade på vilket innebar att vi gick ut till ett par pubbar. När vi promenerade hemåt var det under sång och skratt och med ett pladask. Lyckligtvis var det inte jag som föll pladask i leran. Dagen efter var det till att lata sig, men på söndagen blev det att återgå till pluggande. Nej, nu ska jag iväg till universitetet. Pluggande är ett heltidsjobb.


RSS 2.0