Inlämningskrångel och fantasidöd

Jag har varit duktig idag. Trotts att jag igår var uppe sent släpade jag mig imorse iväg till min teckningsföreläsning i tid. Jag spenderade fyra timmar med att teckna, något min stackars hand kände av. Detta var dock inte så jobbigt, jag tycker om att rita. Något som var jobbigt var att lämna in min uppsatts om TV-spels historia. Usch för att skriva uppsatts, ännu mer usch för inlämningskrångel. Först behävde jag promenera till rätt ställe, logga in för att skriva ut uppsattsen bara för att upptäcka att min USB-sticka hade dött. Jaha, då var det bara att bita ihop, prommenera tillbaka till mitt studentrum, leta reda på en ny USB-sticka och lägga över uppsattsen. Tillbaka till universitetet, logga in och skriva ut, men icke då. Först behövde jag betala för att få skriva ut, men maskinen var trasig så det var bara att gå till receptionen. CD behövde även brännas så det var en väldig massa sprin fram och tillbaka. När jag slutligen hade allt jag behövde så gick jag för att bli av med mitt arbete... och behövde fylla i ett formulär innan jag äntligen fick lämna in uppsattsen. Så mycket krängel för en enda liten uppsatts.

Snart är det Halloween... Jag behöver klä ut mig, men till vad? All min fantasi går åt till min teckningar så jag har inga idéer över huvud taget. Alla andra tycks redan vara klara över utklädnad, inte rättvist. Vilken tur att jag imorgon ska gå på skojakt i shoppingcentrum, kanske får inspiration när jag går runt i affärer. Annars är det bara att begrava min stackars fantasi.

En måndag

Det här med att blogga är svårt. Jag anser inte att mycket händer i mitt liv. Inte mycket som är intressant för andra åtminstone. Varför skulle någon vilja veta att jag har ritat en "mutant ninja turtle" till ett skolprojekt? Eller att jag börjar få slut på stift till mina stackars stiftpennor? Inte särskilt intressant för andra kanske, men det är sådan som händer i mitt liv... Utöver den att jag i torsdags kväll var på bio, har kollat på diverse filmer under helgen, har ett element som vägrar bete sig som det ska och att jag behöver skaffa en brittisk bank. Usch för vardagliga händelser.

Idag har jag i alla fall ägnat mig åt lite nyttigheter. Först var det ju föreläsningar, sen var det allmänt skolarbete och annat nyttigt. Mest imponerande (och minst krävande) är nog ändå detta; jag ringde brittisk tv-licens och talade om för dem att jag inte behövde någon licens, jag har ingen tv! Väldigt enkelt att göra, tog lite viljestyrka att lyfta på luren dock. Jag tycker inte om att ringa folk, framförallt inte företag. Nej, nu ska jag belöna mig själv för mina bedrifter; dags för choklad!


Skolarbete

Vad gör man i England? Vad är skillnaden mellan England och Sverige? Om jag ska vara ärlig så är det nog inte så stora skillnader. Man går på pub oftare i England, varorna i mataffären är inte exakt dem jag är van vid och man ätter mer pommes frites. Det verkar i helhet som om vanorna här är smått mer osunda än i Sverige, men i övrigt märker jag inte så mycket. Kanske finns det fler skillnader, men jag har sedan jag kommit hit tampats med det faktum att jag helt plötsligt har flyttat hemifrån och börjat på universitet. Dessa förändringar är för mig större än att ha flyttat mig från Sverige till England.

 

Idag har jag inte gjort något speciellt utan mestadels arbetat med skolarbete. Det är nog snarare så att jag försökt koncentrera mig på skolarbete, men jag finner det så otroligt tråkigt att leta information till uppsatser så det har blivit en hel del lek istället. Igår var jag snäppet bättre och lyckades koncentrera mig på skolarbete... Ett tag... Sedan var det ut för att fira min pojkväns kompis födelsedag, föreläsning på kvällen och tillbaka ut för att fira kompisen. Imorgon ska jag definitivt lyckas koncentrera mig på skolarbete! Ingen lek för Jenny imorgon. En tråkig dag väntar...


Köttbullar funna

Efter mycket förtvivlan har ett viktigt fynd gjorts. Det finns svenska köttbullar här! I en av mataffärerna här i Derby hittade jag köttbullar, vanliga köttbullar. Jag vet inte om det är rätt att bli så överlycklig av köttbullar, men det blev jag. Nog för att jag fortfarande föredrar Mamma Scan och Felix, men de här köttbullarna är helt okej. Jag tror jag börjar vänja mig vid det här med att handla mat och att laga middagar hela tiden. Länge leve svenska köttbullar!

Frukost

Ni vet allt ni hört om Engelsk frukost? Korv, bacon, ägg... Det är tydligen sant. Jag skämtar inte, engelsmännen tror allvarligt talat att dessa varor är frukostmat. Jag har alltid trott att detta var ett skämt, något som inte vanliga engelsmän åt åtminstone, men icke då. Jag samtalade med min pojkvän för ett tag sedan och kom in på ämnet frukost. Han förklarade för mig att en riktig frukost innehåller bacon, korv, ägg och även bönor. Till att börja med trodde jag att han skämtade med mig, men snart insåg jag att han var seriös. Han hade samma reaktion när jag förklarade att frukost vanligtvis består av mackor eller yoghurt (mjölk eller fil går också an) med flingor. Här har vi en klar skillnad mellan England och Sverige: frukosten. Jag föredrar helt klart svensk frukost. Korv, bacon, ägg och sånt är inte frukostmat.

Bara några få dagar

Så var det dags för nästa inlägg. Det har hänt lite saker de senaste dagarna. I måndags började föreläsningarna på riktigt. Jag har troligtvis världens underbaraste schema. På måndagar har jag föreläsningar mellan 9.00 och 13.00. På tisdagar har jag en föreläsning mellan 18.00 och 21.00. Jag är helt ledig både onsdagar och torsdagar. Fredagar har jag två föreläsningar (9.00-13.00 och 14.00-15.00). Två helt lediga dagar varje vecka, underbart.

 

Jag inget emot mina föreläsningar. Jag älskar dem. Jag älskar att få lära mig 3D modellera och animera. Jag älskar att det mest teoretiska av mina ämnen är ludologi; läran om spel. Jag älskar att tecknande är en del av mitt skolarbete. Nog finns det saker som är mindre positiva; t.ex. så är två av mina föreläsare tråkiga människor, men ämnena är roliga.

 

Så vad har jag haft för mig under all min lediga tid då. Vad har jag gjort med alla mina timmar av absolut ingenting? Jag har njutit. Jag har promenerat runt i Derby, hittat Elms Street (Nightmare on Elms Street?), funnit mitt saknade havregryn, fixat min kamera (nu kan jag lägga ut bilder(om jag tar några)), varit ute med vänner, skaffat brittiskt SIM-kort till mobilen och skaffat brittisk pojkvän. Ja, ni läste rätt; skaffat brittisk pojkvän.

 

Det är en lögn att britter är fula. Nog finns det fula britter, men det finns också drop-dead-gorgeous britter och vanliga britter. Nu ska jag inte skryta och säga att han faller i drop-dead-gorgeous kategorin, men han är definitivt inte ful. Hur gick nu detta pojkvänsskaffande till då? Han bor under mig och går på samma linje som en av mina rumskamrater. Han är vän med alla mina rumskamrater och har varit över här många gånger. Enligt två av mina rumskamrater flörtade vi med varandra i måndags, men det var igår kväll när jag, han och ett flertal andra var ute som det började. En oskyldig handhållning, en kram och en kyss och nu har jag pojkvän.

 

Tänka sig vad som kan hända på bara några dagar...


RSS 2.0