Hemmåt

Så bär det av hem till Sverige igen, hem till slask (troligtvis). Tre timmars tågresa, ett par timmar på heathrow tills flyget går 13.50 brittisk tid och landar sedan 17.50 svensk tid på Arlanda. Jag längtar hem till familj och vänner, men även om det bara är för ett par veckor så kommer jag att sakna England...

The Derby Mile…

The Derby Mile… Börja från ena änden av Derbys längsta pubbgata och drick på varenda pubb. Det var en av mina kompisars födelsedag igår och hon bestämde sig för att detta var ett bra sätt att fira. Födelsedagsbarnet fick som hon ville och vi gick ut, uppklädda och redo för en kväll av alkohol och trevligt sällskap. Jag och Ross hade gjort i ordning en present till henne (jag designade ett tryck och satte det på en billig t-shirt), mycket uppskattat. Vi började med att ta det lugnt, en öl och Jenga på först pubben. Det är otroligt hur roande Jenga kan vara, inte bara för de som spelar (leker), spänningen var hög. Efter första pubben bar det av till nästa pubb där det dracks öl och samtalades, nästa pubb var det en jägerbomb (Red Bull och Jägermeister), seden en öl, en öl till… och en till… och några till… Mycket alkohol, men framförallt så var det roligt. Min nya kamera kom också till användning en hel del.

 

 


Meadow Hall

Tog idag en tur till shoppingcentrumet Meadow Hall, en timmes resa bort. Tog tillsammans med en kompis tåget från Derby till Sheffield och från Sheffield ett annat tåg till Meadow Hall. Väl framme i Meadow Hall presenterades jag för två av kompisens vänner. Den ena av dessa vänner var gravid i åttonde månaden och varje gång hon fick syn på en bebis lyste hennes ansikte upp av förväntan. Det var trevligt att för en dag lämna Derby, se en annan bit av England. Jag var på jakt efter något att ha på mig till min kompis födelsedagsfirande, men hittade inget som inte var dyrare än vad det var värt. Det slutade med att allt jag köpt var lunch, ett par örhängen, ett par hårspännen och en nyckelring. 18.00 bar det av tillbaka till Derby. På grund av problem i tågtrafiken tog vi buss till Sheffield och väl där beslutade vi oss för att vänta en kvart extra för att slippa åka ett tåg smockfyllt med fotbollssupportrar. Det var värt det… Vi fick sittplatser.

Filur från spelet Little Big  Planet.
Min nya nyckelring, en filur från Little Big Planet.

Fotomodell för en stund

När jag och Ross var på restaurang på Alla hjärtans Dag fick vi ett presentkort på gratis porträttfotografering för par. Idag använde vi presentkortet. Lätt tillsnyggade promenerade vi iväg till studion där fotograferingen tog plats. Efter runt en kvarts väntan i ett väntrum blev vi hämtade av fotografen. Till skillnad från fotograferna jag minns från olika skolfotograferingar var den här fotografen trevlig och glad. Han pratade och skämtade med oss, höll en lättsam stämning. Under fotosessionen tog han ett antal individuella foton och ett antal parfoton av oss. Vi gav honom full kontroll över posering, ett val vilket troligtvis var rätt. När vi var klara bjöd han oss på kaffe och te innan vi fick se bilderna. På en del såg vi mindre bra ut, som alltid, men några foton var i princip perfekta. Tack vare presentkortet fick vi ett foto gratis och för 125 pund fick vi sju till på CD. De ska ringa Ross om ett par veckor så att vi kan komma in och hämta dem.

Nu tänker ni kanske att 125 pund är dyrt för sju foton, men betänk att det var professionell fotograf och hög bildkvalité. Framför allt så tyckte vi om bilderna. :)


Kortbekymmer

Jag har inte riktigt hållit bra koll på hur mycket jag har i mitt engelska konto. Det är ingen fara då jag begränsar mina utgifter genom att inte ha allt för mycket pengar på det. Nu har det dock strulat till sig. Jag kollade hur mycket pengar jag hade; 6.45 pund… Har sagt åt mitt svenska konto att överföra pengar, men det tar ju några dagar. Tänkte använda mitt svenska kort, men kom på att jag har nnytt kort med ny kod… och att koden fanns hemma i Stockholm. Lyckades inte skicka SMS till mamma eller ringa. Tur att Mikael var inloggad på MSN. Nu har jag min kod och allt är väl.


Tillbakablick

När det kommer till att uppdatera min blogg är jag usel. Jag skriver inte när det händer saker eftersom jag inte sitter vid datorn då. Jag skriver inte efteråt eftersom att jag är alldeles för lat. Nu sitter jag i alla fall här, framför datorn, och har tagit mig själv i kragen. Två veckor utan nytt inlägg, två veckor att gå igenom.

Lördagen två veckor sedan firade vi en kompis födelsedag. Vi hade tema bibeln och jag klädde ut mig till djävulen. Kompisen vars födelsedag vi firade var Gud Freeman style (vit kostym). Det fanns även tre änglar, en herde och en misslyckad herde, en syndare, en helig ande och Luigi. Jag vet att Luigi inte har något med bibeln att göra, men det var en lyckad kostym.

Förra lördagen gick jag och några kompisar ut. Vi gick till en klubb som spelar rock, metal, indie m.m. Det var en lyckad kväll med lagom mängd alkohol och mycket dans. Jag var ute igen förra torsdagen för att se ett gig med en av Ross kurskamrater.

I lördags var jag över hos en kompis som bor i hus. Hon hade kommit på den fantastiska idén med gossedjurs picknick inomhus. Alla tog med sig att gossedjur och mat. Sedan satt vi på golvet i hennes rum och hade det trevligt.

Nu får det vara nog med tillbakablickandet. Det är lunchdags och jag behöver pallra till affären.


RSS 2.0