Alla Hjärtans Dag

Jag har aldrig varit ett stort fan av  Alla Hjärtans Dag, men inte heller har jag haft något emot den. Jag har alltid tänkt att det inte borde spela roll vad för dag det är, man kan visa att man älskar varandra vilken dag som helst. Alla Hjärtans Dag är dock en bra ursäkt för att gå ut. Jag och Ross gav inte varandra rosor, choklad eller kort. Istället bjöd han mig på bio och på restaurang. Filmen vi såg var Studio Ghibli filmen Ponyo. Vi såg den i vad som kallas Director’s Lounge. Något dyrare biljetter, men man har tillgång till en bar innan filmen och man får ta med sin mat in i salongen. Platserna var mycket bekvämare än i de vanliga salongerna. Filmen själv var fantastisk. Jag älskar alla Studio Ghibli filmer, men den här var något av det sötaste jag någonsin sett. Det är definitivt en film jag rekommenderar.

Vi hade många timmar mellan bio och restaurang så där emellan drack vi gick vi till ett kafé, promenerade runt lite och andra småsaker. Restaurangen han tog mig till hette Old Orleans och var som man kanske kan gissa en restaurang med mat från södra USA, området där New Orleans ligger. Vi hade en väldigt trevlig servitris och maten smakade gott. Efter restaurangen gick vi tillbaka till Ross rum och såg på American Psycho, drack varm choklad och pratade. Det var i helhet en väldigt lyckad dag.


Nya skor och sopsäckar

En vecka har gått sedan sist jag skrev. En vecka och allt är fortfarande bra. Har idag skrivit på kontrakt så att jag har en liten enrumslägenhet till nästa läsår. Antalet papper som behövdes skirvas på kändes lite löjligt. Jag var till och med duktig nog att be om kopior på alla papper. Sedan bar det av in till centrum för att leta skor. Av någon märklig anledning tycks alla mina vardagsskor gå sönder efter bara ett par månader var. Nu har jag i alla fall tre par nya skor, självklart är alla någorlunda billiga. Tillsammans gick de på 33 pund (strax under 400 kr). Vi får se hur länge dess skor håller.

Ikväll ska jag klä mig i sopsäck. Några av mina kompisar kom på den märkliga idén att vi skulle klä oss i sopsäckar och dricka hemma hos en av oss. Nu är det bara att hitta en sopsäck och göra en klänning av den. ^^


Dödlig stank

Tänk er att vakna på morgonen...okej, tänk er att vakna vid klockan 12 istället. Kvällen innan var trevlig med massor av film och lite öl. Kliv in i köket och möts av... en vedervärdig stank. Det var min "morgon". Efter att ha upptäckt stanken (trotts täpt näsa) gick det snabbt att förstå varför det stank. Det fanns ett antal bidragande faktorer.

1. Soppåsen som stått på golvet för att tas ut i flera dagar (med vad som en gång var potatisar och annat äckligt i)
2. All den smuttsiga disken (som jag inte bidragit till alls då jag äter i Ross lägenhet)
3. Återvinningskassarna fyllda med ölburkar och ciderflaskor
4. Det troligtvis av öl kletiga golvet
5. De visserligen tomma pizzakartongerna (de bidrog i alla fall till att det såg förjävligt ut)

Nu vet jag att jag visserligen bidragit till ölen, men i övrigt kan jag helt skylla på andra. Äcklad som jag var gjorde jag det enda som kunde göras: städade. Ut med soppåsen, återvinningskassarna och pizzakartongerna, torka av bordet, skura golvet och skölja ur återvinningskassarna. Disken lämnar jag åt de skyldiga... Det luktar visserligen illa, men inte fult så illa som tidigare. Nu är det bara att vädra...

RSS 2.0