Oj, redan?

En termin har gått. En termin? Tiden har gått väldigt snabbt. Det känns som bara en vecka sedan klev av tåget här i Derby. Det känns dock som om jag känt folket här flera år. Jag är så van vid både stan, folket och universitetet, men ändå känns det som om tiden har gått väldigt snabbt. Det är väl sant antar jag, tiden går snabbt när man har roligt. Ikväll är min sista kväll i Derby för terminen, imorgon tar jag och Ross tåget till Bristol.

Jag ska ikväll först äta god middag med många av mina vänner här och sedan bär det av till en sista utekväll. Klubben vi ska till har vi besökt tidigare. Den heter Mosh och är uppdelad i tre våningar: EMO, metal och indie. Trevligt att slippa pop och hiphop.

Imorgon är det tåget till Bristol, om fem dagar tar jag tåget till London och därifån flyget hem. Fem dagar kvar. Tiden går väldigt fort.

Deadlines

Slutspurten är här. Terminen går mot sitt slut och alla stora inlämningar dränker oss stackars studenter i arbete. Arbeten som pågått sedan terminens början och andra arbeten ska avslutas så det blir många timmars arbete. På grund av det klassiska jag-gör-det-senare fenomenet har jag denna vecka arbetat mellan 10 och 15 timmar varje dag och fortfarande lämnat in mina arbeten precis innan mina deadlines.

I torsdags lämnade jag in ett arbete som gick ut på att jag skulle designa en ny karaktär och en ny nivå åt spelet Left 4 Dead. Jag skulle skapa concept art, texturer och en affisch, bygga en 3D scen och skriva en projektdagbok. Detta kanske inte låter som väldigt mycket, men tro mig: jag drunknade i arbete. Sammanlagt skapade jag 64 olika texturer (en del är dock bra modifiering av varandra) åt min scen. Min projektdagbok är 31 sidor lång, fylld med 71 bilder (varenda en av dem med titel) och är extremt kass. Dum som jag är valde jag att skriva den i efterhand när jag borde hållit koll på vad som pågick under arbetets gång. Jag lämnade in Left 4 Dead arbetet en halvtimme innan dess deadline.


Så här ser min Left 4 Dead scen ut.

Min scen...

Min Left 4 Dead karaktär.
Min karaktär...
Min Left 4 Dead affisch...
...och min affisch...

Igår hade jag uppvisning av ett litet konstarbete för Drawing and Visualisation for Games. Gick bra, fick inga klagomål alls. Uppgiften vi fått var extremt vag. Sense of Place... Uppgiften var att skapa ett konstverk med känslan av ett sjukhus vi nyligen besökte (field trip...).Vi fick inga andra riktlinjer över huvudtaget och vi hade 3 veckor på oss.

Drawing and Visualisation...
En variant jag visade upp...

Jag hade även inlämning av mitt grupparbete igår. Vi lämnade in arbetet 2 minuter innan vår deadline. Snacka om att vara på gränsen. filmen vi skapade kommer troligtvis att hamna på youtube senare, när den gör det lägger jag upp länken.

Denna vecka har varit en lång vecka...

Inlämmningar och shopping

För tillfället är jag upptagen med ett antal olika inlämmningsuppgifter i olika kurser. Jag har en uppgift som ska vara inlämnad nästa torsdag, två till nästa fredag och en till onsdagen efter det. Mängden arbete jag har att göra är enorm, men värst är att en av dessa uppgifter är ett grupparbete. Nackdelen med grupparbeten är att det alltid finns någon i gruppen man stör sig på och att det alltid tar en evighet att få saker gjort. Nu har vi äntligen (efter ca en månad) kommit igång och det är någorlunda roligt. Vad det är för arbete? Machinima... Machinima är en film tillverkad i ett spel. Vi har skrivit vårt eget manus till vår egen storyline, tillverkat ett storyboard och filmat det mesta. Idag spelade vi in röster. Det var... intressant... Filmen kommer vara runt 5 minuter lång, utspeler sig tusen år in i framtiden och handlar om en grupp totalidiotiska soldater som i strid med snobbiga rymdpirater. Vid det här laget borde ni förstå hur seriös vår film är. Om jag sedan lägger till att våra soldater består av en ilsken sergeant, en korkad löjtnant, en feg menig, en robot och en redneck sniper borde ni just nu höja på ögonbrynen och undra vad som är fel med oss. Kanske undrar ni inte det riktigt än, men ni borde.

And now for something completely different... Tydligen är rött för tillfället ute, åtminstone när det gäller klänningar. Jag spenderade över en timme med att gå igenom så många klädaffärer jag kunde på jakt efter en röd klänning. Allt jag såg var svart, blått och lila... Inget emot dessa färger, men det är jul och jag vill ha en röd klänning. Dåligt av modefolket... Dåligt...


RSS 2.0