Happy birthday to me, happy birthday to me

Oj, nu är jag 20 år gammal. Det börjar kännas som om åren går väldigt fort, samtidigt har det gått långsamt. Det känns som om det var länge sedan jag tog studenten även om det bara var för ett år sedan, men ändå kan jag se tillbaka på andra händelser vid samma tidpunkt eller tidigare och tycka att det känns som om det var igår. Jag kan se tillbaka på mitt år som nittonåring och tycka att mycket har förändrats, samtidigt finns det annat som är precis som förr.

När jag var yngre var varje födelsedag viktig och fick mig att känna mig äldre. Det var stor skillnad mellan att vara 12 och 13 år. Skillnaden mellan 19 och 20 känns inte så stor.  Åldern är inte längre lika viktig som den en gång var. Jag är 20 år gammal nu och får gå på Systemet, men jag känner ingen skillnad.

Jag har i alla fall fått presenter så nu har jag några fler ägodelar. Vad jag har fått är en kudde, kläder, 2 halsband, 2 par örhängen, blommor, färgpennor, textilpennor, skissblock, en kupong på en klippning och låtsastatueringar. Varför har jag nu fått låtsastatueringar? Jag funderar på att skaffa en tatuering och mamma tyckte att jag skulle pröva med låtsastatueringar först.

Blommorna kom som en överraskning. Jag satt i vardagsrummet när det ringde på dörren. Mikael öppnade och ropade på mig. I dörren stod ett blombud med en bukett blommor åt mig. Jag har aldrig fått blommor skickade till mig förut och blev med ens nyfiken. Vem kunde tänkas skicka blommor till mig? Det visade sig vara morbror Stefan och familj. En väldigt trevlig överraskning.

Tack för alla fina presenter och tack för alla grattulationer.


Hemma igen

Jag är hemma och har varit det i över en vecka nu. På morgonen förra lördagen lämnade jag mitt rum i Derby, tog en taxi till tågstationen (för långt att gå med packning och inga bussar lagom nära) och satte mig på tåget. Efter några timmars tågresa och en tunnelbaneresa var jag på Heathrow, efter ett tag till satt jag i SASs lounge.  Loungen var underbar: gratis tilltugg, bekväma sittplatser och tillgång till internet. Flygresan var inte heller så tokig, men sedan var det bilresan hem: trafikstopp. Kom hem i alla fall och allt har vart bra sedan dess.

Har varit smått uttråkad då de flesta av mina vänner verkar vara upptagna hela tiden just nu, men förhoppningsvis blir fler lediga snart.


RSS 2.0