Army of Moles

För någon vecka sedan fyllde en av mina vänner här 20 (Mole), hans linje hade fortfarande skrivningar kvar så han valde att skjuta upp firandet tills igår kväll. Han bjöd in de kompisar som fortfarande var kvar i Derby till sin korridor och sa åt alla att ta på sig shorts och ta med sig sin egen alkohol. Korridoren, hans kök och hans rum dekorerades med glowsticks och han gjorde i ordning en spellista för kvällen.  Vi hade tidigare varit på jakt efter Twister och inte hittat det så jag tillverkade en hemmagjord variant.  När det närmade sig dags för festens början samlades alla förutom Mole och en av hans vänner hemifrån i mitt kök, alla var utklädda (utan Moles vetskap) till… Mole. Han blev mycket förvånad när vi alla dök upp på en gång utklädda till honom.

Resten av kvällen var mycket lyckad.

 

 

Mole

 


En otrevlig människa

En av mina vänner här sitter i rullstol. På grund av detta bor hon i en handikappanpassad lägenhet. En av hennes lägenhetskamrater var förra terminen inlagd på sjukhus för njursvikt och undergick dialys. Min kompis såg till at besöka henne ett flertal gånger, var extra hänsynsfull när hon kom tillbaka. Man kunde ju tro att flickan med dialys skulle vara åtminstone lite tacksam och visa lite hänsyn själv, men icke då. Min kompis har ett flertal gånger varit på sjukhus på grund av sitt funktionshinder. En gång efter att hon kom tillbaka efter ett sjukhusbesök började flickan med dialys skrika på henne och knuffade till henne. Man knuffar inte någon som sitter i rullstol, det gör man bara inte. Min kompis var något skärrad efteråt och pratade med den som var ansvarig för hennes studentboende. Då dialys flickans sjukdom hindrar vidare studier för henne så var hon inte längre student på universitetet och blev därför ombedd att flytta ut från studentboendet snarast möjligt, vilket hon vägrade göra. På grund av hennes sjukdom kan universitetet inte slänga ut henne, trotts att hon orsakat problem för andra och att hon inte betala hyra på flera månader. Igår bad min kompis ett fåtal vänner komma över för att ha trevligt, dialys flickan ringde och klagade två gånger: på ljud och på att vi tydligen knackat på hennes dörr. Vi hade inte varit högljudda och vi hade inte knackat på hennes dörr, hon ljög enbart för att förstöra för min kompis. Trotts att hon är sjuk kan jag inte tycka synd om henne. Usch och fy för otrevliga människor.


Skinny Jeans - inget för Ross

Jag hade en nykter kväll igår, det hade inte mina vänner.  Ross jobbar vanligtvis måndag kvällar, men hade ledigt igår. Då han inte tycker så vidare bra om sitt jobb så bestämde han sig för att det var en bra idé att fira. Jag var inte sugen på alkohol, men var ändå med för att umgås. Efter att folk lastat upp med alkohol (och doritos för mig) satte vi oss i hans kök för att ha det trevligt. Till att börja med var det bara vanligt prat, sedan fick någon för sig att det var en bra idé att leka Ring of Fire, ett dryckesspel. De var fyra som spelade, Ross bland dem, medan vi andra såg på. Vid spelets slut satt de fyra spelarna i underkläder och Ross kunde knappt prata och höll på att falla omkull konstant. Någon timme senare efter mycket övertalning hade han tagit på sig en av de andra spelarnas kläder, de var något för tajta. Det var definitivt underhållande att se på.

 


Första året avklarat

Första året avklarat! Terminen är ännu inte slut, men jag har lämnat in alla mina uppgifter och har därför inga föreläsningar jag måste gå till. Jag lämnade till och med in allt i god tid och kan nu njuta av en stressfri tid. Jag stannar här till 29e maj för att umgås med vänner innan det bär av hemåt. Jag kommer nu ha tid att slappna av i solen med vänner (när solen väl behagar stanna mer än en halvtimme). Det är någonting många har missförstått om England, vädret är inte konstant mulet och regn. Det råkar bara vara helt oförutsägbart. Ena sekunden strålar solen och nästa öser regnet ner. Det är smått irriterande att vakna och ta på sig shorts bara för att en timme senare tvingas byta till långbyxor.

 

Igår var det val här och på kvällen satt vi och kollad på en komikerdriven valvaka. Det var rätt underhållande. Resultatet var mindre underhållande, de flesta av mina vänner här hade röstat Liberal Democrats och de såg ut att ha en god chans att om inte vinna åtminstone får många röster. Icke då, Conservatives är i ledningen, följd av Labour. Varför folk fortfarande röstar på Labour kan jag inte förstå, partiet drog in Storbritannien i krig! Från vad jag sett verkar Lib Dem som bästa alternativet.

 

Förhoppningsvis blir det fler av dessa dagar.


RSS 2.0